Home / Stage of afstuderen

Stage of afstuderen?

Werken bij Lievense betekent afwisselend werk in een dynamische omgeving. Ambitieus, vernieuwend, resultaatgericht en trots. Dat zijn wij!

Herken jij je in deze eigenschappen? Wie weet pas je dan uitstekend binnen ons bedrijf. Onze deur staat altijd open voor gemotiveerde en leergierige studenten die niets liever willen dan zichzelf blijven ontwikkelen in hun vakgebied.

Actuele stages

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (afstudeer)stage bij Lievense? Wij bieden voor al onze werkvelden stageplaatsen aan.

Zit hier niet tussen wat je zoekt? Open aanvragen voor stageplaatsen of onderzoeksopdrachten zijn altijd welkom. Zien wij kansen hiervoor binnen onze organisatie, nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek.

Open sollicitatie

Wie gingen jou voor?

Jens de Goede
student Land en Watermanagement

Er heerst een hele fijne werksfeer op kantoor. Iedereen die ik tot nu toe gevraagd heb om te helpen, was hiertoe ook bereid. Ook over de begeleiding van mijn stage ben ik erg tevreden. Elke week wordt er voldoende tijd ingepland om de voortgang van mijn stage te bespreken. Wanneer mijn stagebegeleider er niet is, kan ik haar altijd per telefoon of e-mail bereiken.

Mijn stageopdracht betrof het meewerken aan het opstellen van een boek met voorbeelden van klimaatadaptieve maatregelen in het landelijk gebied. Klimaatadaptatie wordt veel onderwezen op mijn opleiding en heeft mijn interesse.

Eva Hoekstra
student Earth surface and water

Ik volg de masteropleiding Earth Surface and Water aan de Universiteit Utrecht. Een stage is in deze master niet verplicht, maar het leek mij erg leuk om praktijkervaring op te doen na al die tijd in de collegebanken te hebben gezeten.

In oktober 2017 mocht ik starten met mijn afstudeeronderzoek bij LievenseCSO. Ik houd mij bezig met het opbouwen van een database voor een gedeelte van de Boven-Rijn om daarmee een rivierkundig model te kunnen maken. Vanaf dag 1 heb ik mij erg welkom gevoeld bij LievenseCSO. Ondanks dat ik als stagiair aan de slag ben in het bedrijf, voel ik me echt onderdeel van het team.

Remco van As
Student Civiele Techniek

Na een eerste kennismakingsgesprek bij LievenseCSO voelde ik mij direct op mijn gemak binnen het bedrijf. Er hangt een goede sfeer. Je maakt makkelijk eens een praatje met collega’s, waardoor je ook over andere onderwerpen veel nieuwe dingen te weten komt. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de constructieve (water-)bouw.

In het begin van mijn stageperiode heb ik gewerkt aan het project Keersluis Limmel. Er moesten een aantal tekeningen worden aangepast. Dit was een goede manier om mijn weg te vinden binnen de gebruikte ontwerpsoftware en om de manier van werken binnen het bedrijf onder de knie te krijgen. Daarna ben ik gevraagd om mee te helpen aan de tekeningen van de voorhavens van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein.

Corné Bloed
Student Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke planning

Op 9 januari 2017 startte mijn stage bij de afdeling Stedenbouw en Planologie in Bunnik. Ik heb in totaal drie maanden stage gelopen. In deze periode heb ik aan verschillende projecten mogen meewerken. Van een stedenbouwkundig model tot het ontwikkelen van een landgoed. Daarnaast heb ik mijn vaardigheden in het ontwerpen en digitaliseren van plannen en sfeerbeelden kunnen verbeteren.

Na afloop van mijn stage, bood Lievense me een baan aan. Met veel plezier ben ik sinds 1 april 2017 werkzaam als projectmedewerker Stedenbouw en Planologie. De open sfeer, rijke leeromgeving en bereidwilligheid van collega’s om elkaar te helpen, maakt Lievense tot een leuke en aangename werkgever.