Home / Stage of afstuderen

Stage of afstuderen?

Werken bij Lievense betekent afwisselend werk in een dynamische omgeving. Ambitieus, vernieuwend, resultaatgericht en trots. Dat zijn wij!

Herken jij je in deze eigenschappen? Wie weet pas je dan uitstekend binnen ons bedrijf. Onze deur staat altijd open voor gemotiveerde en leergierige studenten die niets liever willen dan zichzelf blijven ontwikkelen in hun vakgebied.

Actuele stages

Benieuwd naar de mogelijkheden van een (afstudeer)stage bij Lievense? Wij bieden voor al onze werkvelden stageplaatsen aan.

Zit hier niet tussen wat je zoekt? Open aanvragen voor stageplaatsen of onderzoeksopdrachten zijn altijd welkom. Zien wij kansen hiervoor binnen onze organisatie, nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek.

Open sollicitatie

Wie gingen jou voor?

Noémi van Beek
Student HRM

 

Ik volg de opleiding Human Resource Management aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. In februari ben ik gestart met mijn stage bij Lievense in Nieuwegein. Ik vind Lievense een erg interessant bedrijf, omdat er een aantal projecten gestart zijn naar aanleiding van de fusie en harmonisatie na de naamswijziging in september 2018.

Lievense heeft een erg fijne bedrijfscultuur: open en informeel. Er worden vanuit de organisatie leuke activiteiten georganiseerd. Ook wordt er rekening gehouden met de eisen van school en wordt er gezorgd voor voldoende begeleiding. Wat ik ook erg fijn vind, is dat je als stagiair gewoon als volwaardige collega wordt behandeld.

Na de zomer loopt mijn meeloopstage over in een onderzoekstage. Ik ga dan meer de diepgang in en me bezighouden met het ontwikkelbeleid binnen Lievense. Hiervoor zal ik een advies en implementatie schrijven.

Ariel Herrera
Student Bouwkunde

 

In februari ben ik gestart met een stage bij Lievense in Elst voor de duur van 20 weken. De eerste weken van mijn stage ben ik aan de slag gegaan als constructief BIM modelleur. Ik kreeg de gelegenheid om te werken aan diverse projecten zoals woningen en utiliteitsgebouwen.

Tijdens de tweede helft van mijn stage heb ik meegewerkt aan het ontwerpen en berekenen van constructies van woningen. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in hoe structuren werken en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het berekenen en ontwerpen.

Tijdens mijn stage heb ik veel meegemaakt en geleerd. Bij Lievense kreeg ik de vrijheid om zelf het initiatief te nemen en zelf te bepalen waar ik me graag verder in wilde ontwikkelen. De werksfeer en de samenwerking met collega’s heb ik als zeer positief ervaren. Ik voelde me snel onderdeel van het team en dit waardeer ik zeer.

Angelique Vermeulen
Student Water Science en Management

De afgelopen maanden heb ik stage gelopen bij Lievense in Nieuwegein op het gebied van water en omgeving. De stage is onderdeel van mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Water Science en Management aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mij verdiept in de Waterwijzer, een nieuw ecohydrologisch model dat gebruikt kan worden voor beleid rondom peilbeheer. Dit onderzoek deed ik in opdracht van een waterschap. Ook heb ik de Waterwijzer getest voor een peilgebied.

Het was een leuke stage waarbij ik in korte tijd veel heb geleerd en een fijne sfeer heb ervaren op kantoor. Je kunt iedereen om hulp vragen wanneer je ergens niet uitkomt. Ook toonden collega’s interesse in hetgeen dat mij bezighield. Daarnaast heb ik het als prettig ervaren dat je als stagiair betrokken wordt bij zaken zoals een klantbezoek en team meeting en activiteiten zoals een personeelsborrel.

Bart Laros
Student Civiele Techniek

 

Als civiel technicus ben ik werkzaam op het gebied van utiliteitsbouw. Ik werk veel samen met collega’s aan uiteenlopende projecten. Ik ben mijn stageperiode begonnen als beginnend modelleur, een goede manier om me thuis te voelen in de wereld van bouwkunde en tevens een mooie opstap om constructief te gaan rekenen.

Ik werk net als mijn collega’s fulltime aan projecten. Er is geen onderscheid tussen stagiair en werknemer en dat vind ik erg prettig. Binnen deze sfeer is er veel ruimte voor het doen van onderzoek en behalen van mijn leerdoelen. Na mijn stageperiode zal ik verder gaan als oproepkracht. Lievense biedt hier mogelijkheden voor.